Kun haluat laittaa tarjottavat esille rustiikkisen koreasti, Ruis-tarjoilualusta luo suomalaisen ja luonnonläheisen tunnelman pöytään. Ruis-tarjoilualustan muotoilu on saanut inspiraationsa ruisreikäleivästä. Sen väritys ja muoto henkivät ajatonta suomalaisuutta ja perinteikästä tapaa kuivattaa ruisleipää orrella. Ruis-tarjoilualustan keskellä on reikä, johon sopii alustan mukana toimitettava valkoinen keraaminen kulho. Kulhossa voit tarjoilla esimerkiksi pehmeän voin tai oliiviöljyn ja balsamicon.
Tuote on valmistettu FSC-sertifioidusta akaasiapuusta ja jokaisen tuotteen puukuviossa sekä sävyssä on luontaista yksilöllistä vivahteikkuutta - aivan kuin käsin tehdyssä ruisleivässä. Öljytty rapsiöljyllä. Halkaisija 35 cm, korkeus 2,5 cm.
Design: Terhi Tuominen & Jitan V. Patel. Ruis on Mastermark Oy:n järjestämän Suomi 100 -juhlavuoden suunnittelukilpailun voittajatyö.
Hoito-ohjeet! Lauta ja veitsi suositellaan pesemään ainoastaan käsin, vältä upottamasta niitä kokonaan veteen. Akaasiapuu ei kestä suuria lämpötilanvaihteluita, joten säilytyksessä kannattaa välttää suoraa auringonpoltetta.
Ylläpito: Puiset leikkuulaudat tarvitsevat säännöllistä öljyämistä, jotta niiden pinta säilyy ja ne eivät kuivu. Varmista, että käytät elintarvikekäyttöön soveltuvaa öljyä ja että tuote on kunnolla puhdas ja kuiva ennen öljyämistä. Pese tuote käsin.
Syväpuhdistaminen: hiero karkeaa suolaa sitruunanpuolikkaalla lautaan. Sitruuna puhdistaa ja poistaa hajuja. Huuhtele huolellisesti, ensin lämpimällä (jopa kuumalla) vedellä, sitten kylmällä. Anna kuivua pystyasennossa ilmavassa tilassa.